Skip to main content

As uitstrooien
Rotterdam

Dierbare plaatsen worden vaak gekozen als locatie om de as van een overledene uit te strooien. Iemand die in Rotterdam woonde of op een andere manier een band had met de stad kan de wens hebben om na het overlijden in de regio Rijnmond uitgestrooid te worden. As uitstrooien in Rotterdam is mogelijk op diverse locaties in de regio Rijnmond.

As verstrooien TOLAD

Het uitstrooien van as met een TOLAD krijgt steeds meer bekendheid en is erg bijzonder en waardig. De wandelstok heeft een holle binnenkant waardoor er ruimte is voor de as van een overledene. Aan de onderkant van de wandelstok zit een stempel waardoor er bij iedere stap een dotje as achterblijft. Hierdoor wordt de as op een geleidelijke manier verstrooid. Het is mogelijk om met meerdere mensen afscheid te nemen doordat de wandelstok van hand tot hand kan gaan. In vergelijking met het uitstrooien van as met een asbus, ballon of vuurpijl verloopt het uitstrooien van as met een TOLAD wandelstok rustiger en is het meer een gezamenlijk proces.

» Bekijk de TOLAD in de webshop
Bel mij terug

Mag je overal as uitstrooien in Rotterdam?

Rotterdam heeft verschillende natuurgebieden waar een afscheidswandeling met een TOLAD wandelstok gemaakt kan worden. Wanneer je een afscheidswandeling wil maken met een TOLAD wandelstok is het noodzakelijk om een route uit te stippelen en toestemming te vragen aan de grondeigenaar. Uit ervaring blijkt dat het verkrijgen van toestemming eenvoudiger is voor mensen die as willen uitstrooien met een TOLAD wandelstok in vergelijking met andere manieren van verstrooien. Dit komt doordat een TOLAD wandelstok kleine dotjes as over een groter gebied achterlaat. Meer informatie over het verkrijgen van toestemming voor as verstrooien lees je hier. 

verstrooicertificaat-tolad

As uitstrooien boswachterspad Bergse Bossen

Het boswachterspad Bergse Bossen heeft een lengte van 10 kilometer en heeft verschillende soorten natuur. Het boswachterspad begint naast de Rotte, de rivier waar de stad Rotterdam naar vernoemd is. Vervolgens wandel je door het natuurgebied De Wiebertjes, een moerasachtig gebied waar veel vogels leven. Het boswachterspad komt ten einde in een bosrijk gebied met loslopende Schotse Hooglanders. De wandelroute is erg divers en mede daardoor zeer geschikt voor een afscheidswandeling met een TOLAD wandelstok. Rondom de Bergse Bossen zijn verschillende horecagelegenheden te vinden waardoor het mogelijk is om voor of na de wandeling met het hele gezelschap nog wat te eten en/of te drinken.

as-uitstrooien-bos-tolad

As uitstrooien Polder de Esch

Polder de Esch is één van de oudste natuurgebieden van Rotterdam. De Eschpolder grenst aan de rivier de lek en ligt ten zuiden van het Kralingse Bos. De polder is tegenwoordig geen echte polder meer te noemen. De meeste wandelpaden zijn namelijk verhard en in de loop der tijd zijn er verschillende huizen en flats gebouwd in het gebied. Wanneer je een afscheidswandeling met een TOLAD wandelstok wil maken door de polder is het belangrijk om goed na te denken over een geschikte wandelroute. Het is namelijk niet wenselijk en meestal ook niet toegestaan om as uit te strooien langs drukke straten en gebieden waar mensen wonen.

as-verstrooien-groep

As uitstrooien in het park

Het Park ligt aan de nieuwe Maas en is qua oppervlakte erg groot. Vanuit het park kan je de Euromast zien, een kenmerkend gebouw in Rotterdam. Het park wordt dagelijks door veel Rotterdammers bezocht en vooral in de zomer is het vaak erg druk. Wanneer je as van een overledene gaat verwandelen met een TOLAD wandelstok is het aan te raden om een rustig wandelgebied te kiezen, zodat je in alle rust afscheid kan nemen. Ook is het voor drukbezochte locaties moeilijker om toestemming te krijgen. 

as-uitstrooien-het-park-rotterdam

As uitstrooien in het Hoge Bergse Bos

Het Hoge Bergse Bos heeft veel verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Daarnaast zijn er veel verschillende diersoorten gevestigd in het natuurgebied. Er lopen meerdere wandelroutes met verschillende lengtes door het Hoge Bergse Bos. De kortste wandelroute heeft een lengte van 1.5 kilometer en de langste wandelroute heeft een lengte van 3.5 kilometer. Het Hoge Bergse Bos is een geschikte locatie voor een afscheidswandeling met een TOLAD wandelstok. Het wandelgebied ligt namelijk midden in de stad en beschikt over verschillende soorten natuur en wandelroutes.

» Informatie over as uitstrooien in Nederland
as-uitstrooien-bos

As verstrooien Rotterdam

Wanneer iemand een speciale band had met de stad Rotterdam is het een waardevolle gedachte om na het overlijden van diegene de as ergens in de regio Rijnmond uit te strooien. As verstrooien in Rotterdam met een TOLAD wandelstok is op verschillende locaties mogelijk. De regio Rijnmond heeft namelijk verschillende geschikte natuurgebieden waar een afscheidswandeling gemaakt kan worden.

» Neem contact met ons op
wandelen-dotje-as-achterlaten
× Heb je een vraag?