Skip to main content

As uitstrooien
Eindhoven

Als een dierbare overledene gecremeerd wordt, kan de as bewaard of juist verstrooid worden. Wanneer er gekozen wordt voor verstrooiing moet er nagedacht worden over een geschikte locatie. Als iemand in Eindhoven gewoond heeft of er graag kwam, kan het de wens van de overledene zelf of de nabestaanden zijn om een natuurgebied in of rondom de stad te kiezen als laatste rustplaats. As uitstrooien in Eindhoven is zeker mogelijk omdat er in en rondom de Brabantse stad verschillende geschikte natuurgebieden te vinden zijn.

As verstrooien met TOLAD

TOLAD heeft een wandelstok ontwikkeld waarmee op een nieuwe manier as verstrooid kan worden. Een TOLAD wandelstok heeft een holle binnenkant en een stempel. De wandelstok kan daardoor gevuld worden met as en laat tijdens het wandelen bij iedere stap een dotje as achter. Tijdens een afscheidswandeling wordt de as daardoor niet in één keer uitgestrooid, maar juist heel geleidelijk.

» Bekijk de TOLAD in de webshop
tolad-strand

As uitstrooien Strabrechtse heide

De Strabrechtse heide bevindt zich in het natuurgebied De Groote Heide en heeft een oppervlakte van 1500 hectare. Het gebied is erg uitgestrekt waardoor het mogelijk is om ver weg te kijken. Veel mensen kunnen daardoor echt tot rust komen in het gebied. Een rustige omgeving is erg prettig voor nabestaanden die afscheid nemen. Daarom is het gebied zeer geschikt als locatie voor een afscheidswandeling.

as-uitstrooien-strabrechtse-heide

As verstrooien in de Stiphoutse Bossen

De Stiphoutse bossen bevinden zich tussen de gemeenten Laarbeek, Gerwen, Nuenen, Helmond en Nederwetten. Door het natuurgebied lopen verschillende wandelroutes. Tijdens het wandelen in het gebied loop je niet alleen door het bos, maar kom je ook verschillende vennen en heidevlaktes tegen. Wanneer je een afscheidswandeling door de Stiphoutse bossen wil maken, is het mogelijk om een bestaande wandelroute te kiezen of zelf een route samen te stellen.

as-uitstrooien-bos-tolad

As uitstrooien wandelpark Eckart Eindhoven

Het wandelpark Eckart is geliefd bij veel Eindhovenaren. In het park leven verschillende soorten plant-, boom- en diersoorten en bevindt zich een 4 kilometer lange wandelroute. Het Eindhovense wandelpark ligt ten noordoosten van het centrum. Doordat het centrum in de buurt ligt, is het mogelijk om voor of na de wandeling samen te komen in één van de horecagelegenheden van de stad.

as-verstrooien-groep

As verstrooien Philips de Jongh Wandelpark

Het Philips de Jongh wandelpark is van historische betekenis voor de stad Eindhoven. Het park bestaat al erg lang waardoor er veel monumentale bomen staan die al meer dan honderd jaar oud zijn. Door het park liggen verschillende wandelroutes die geschikt kunnen zijn voor een afscheidswandeling met een TOLAD wandelstok. Midden in het Philips de Jongh wandelpark bevindt zich een parkpaviljoen waar voor of na de wandeling nog iets gedronken en/of gegeten kan worden.

tolad-as-uitstrooien-wandeling

As uitstrooien Stratumse Heide

De Stratumse heide is een groot natuurgebied van 110 hectare waar Schotse Hooglanders vrij doorheen lopen. Er zijn veel verschillende wandelroutes mogelijk in het natuurgebied. Mede daardoor is het wandelgebied erg geliefd bij mensen die wonen in de omgeving Eindhoven. Hierdoor kan het best druk zijn in het weekend. Een afscheidswandeling maken door de Stratumse heide kun je daarom het beste doen op een doordeweekse dag.

as-verstrooien-heide

As verstrooien Genneper Parken

De Genneper Parken liggen ten zuiden van het centrum van Eindhoven. In het natuurgebied is veel te beleven doordat er een manege, camping, speelweide en ijsbaan zijn gevestigd. Daarnaast is het ook mogelijk om te wandelen in het gebied omdat er verschillende wandelpaden aangelegd zijn. Wanneer je een afscheidswandeling wil maken in de Genneper Parken is het belangrijk om goed te onderzoeken welke route hier het meest geschikt voor is.

tolad-as-dotje

Mag je as uitstrooien in Eindhoven?

Het uitstrooien van as mag niet overal. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om te verstrooien op verharde paden. Ook is het noodzakelijk om toestemming te hebben van de grondeigenaar van het gebied waar je as wil uitstrooien. Op gemeente grond is het vaak wel toegestaan om as uit te strooien. Bekijk hier ons overzicht.

verstrooicertificaat-tolad

Voordelen as uitstrooien met TOLAD

  • Nabestaanden kunnen rustig afscheid nemen doordat de wandelstok geleidelijk as afgeeft
  • De afscheidswandeling kan gemaakt worden in een gebied naar keuze
  • Meerdere nabestaanden kunnen een stuk met de wandelstok wandelen
  • Ook kinderen kunnen deelnemen aan het verstrooiingsproces
» Neem contact met ons op
wandelen-dotje-as-achterlaten

Hoe verloopt de dag van de afscheidswandeling?

In de ochtend wordt de TOLAD wandelstok door één van de nabestaanden gevuld met de as van de overledene. Op de afgesproken tijd en locatie verzamelen alle nabestaanden zich die mee zullen wandelen. Tijdens de wandeling wordt er geluisterd naar muziek of worden herinneringen opgehaald. De wandelstok gaat van hand tot hand waardoor iedereen die dat wil, kan deelnemen aan het verstrooiingsproces. Na de wandeling komt het hele gezelschap nog even samen in een nabijgelegen horecagelegenheid. Dit is een voorbeeld van het verloop van de dag, maar uiteraard kan de afscheidswandeling helemaal naar wens vormgegeven worden.

Bel mij terug
tolad-wandeling-as-verstrooien

As verstrooien Eindhoven

Wanneer iemand gecremeerd is, is het belangrijk om goed na te denken over de bestemming van de as. Wanneer je er niet voor kiest om de as te bewaren in een urn, is het mogelijk om de as te verwandelen met een TOLAD wandelstok. As verstrooien in Eindhoven tijdens een afscheidswandeling is mogelijk in verschillende natuurgebieden in en rondom de stad.

» Overzicht as uitstrooien Nederland
hart van verstrooide as
× Heb je een vraag?