Mooie afscheidsteksten

Bij overlijden.

Liefst wil je tijdens leven laten zien en vertellen wat iemand voor je betekent. Voor veel mensen is het lastig om gevoel onder woorden te brengen.  En al helemaal om het dan ook nog uit te spreken. Schrijven wat je voelt is ook prima, via mooie afscheidsteksten bij overlijden kan de boodschap nog vaker als steun dienen omdat deze op andere momenten nogmaals gelezen kan worden.

Afscheid nemen komt altijd te vroeg. En al afscheid nemen tijdens leven kun je bijna nooit, tenzij je weet dat het einde nadert. Dan nog zal het moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden. Toch wil je het familielid, de vriend of goede kennis graag jouw persoonlijke boodschap meegeven. En daar is het eigenlijk nooit te laat voor. Ook als troost voor jezelf kan het helend zijn om nog mee te geven in een geschreven of gesproken bericht wat jij voelt. Een mooi moment om nog woorden van afscheid uit te spreken, als u er eerder nog niet toe gekomen bent, of nog niet de juiste woorden hebt weten te vinden, kan zijn tijdens het verstrooien van de as. Tijdens de afscheidswandeling met de TOLAD.

» Bekijk TOLAD in de webshop
Bel mij terug
foto-afscheidsteksten-overlijden

Verdriet toelaten is ook een vorm van sterk zijn.

Wandel met je hart en je voeten zullen volgen.

Onderweg is het altijd nu.

Wie in het dal blijft, ziet nooit de andere kant van de berg.

Afscheidswoorden voor de dierbare overledene tijdens het as verstrooien

Tijdens de afscheidswandeling kun je zogezegd ‘het laatste gesprek’ voeren met de dierbare overledene, zoals je tijdens zijn leven ook samen gesprekken hebt gevoerd. De mooie woorden, die je eigenlijk bij leven had willen zeggen, kun je tijdens de laatste wandeling nog meegeven als mooie afscheidswoorden aan de dierbare. Dit kan samen met alle mensen die aan de afscheidswandeling deelnemen. Hardop met elkaar of in stilte voor jezelf. Terwijl je samen het leven herdenkt van de persoon wiens as jullie uitstrooien. Een mooie afscheidstekst kun je verpakken in anekdotes, die je samen kunt ophalen. Het hoeft niet per se een geschreven afscheidstekst te zijn, maar de woorden die je nog mee wil geven, kunnen automatisch komen met het delen van herinneringen aan de overledene en aan de band die jullie hadden. Door deze woorden met elkaar te delen tijdens de afscheidswandeling met de TOLAD wordt het as verstrooien vooral een herinnering aan de overledene en aan die mooie gedeelde gesprekken en belevenissen met elkaar.

Afscheidswoorden kunnen we zoeken om te spreken op een crematie of een uitvaart, maar het is niet voor iedereen weggelegd om voor groot publiek te spreken én er is niet altijd gelegenheid voor. Tijdens de afscheidswandeling met de TOLAD is het misschien minder beladen, om wat te kunnen uitspreken. Mede omdat de emotie op dat moment anders is dan tijdens het eerste afscheid (de uitvaart/ crematie) en omdat de groep kleiner is. In deze setting kan het juist makkelijker zijn om woorden te vinden en uit te spreken.

Wil je graag een mooie afscheidstekst schrijven en vind je dat moeilijk, laat je inspireren door wat voorbeelden die we voor je hebben verzameld.

» Bekijk de verstrooiservice in de webshop
foto-afscheidsteksten-overlijden
foto-afscheidsteksten-overlijden

Moed is doorgaan terwijl je de kracht eigenlijk niet hebt.

Wat we in onze handen houden is tijdelijk, wat we in ons hart houden is voor altijd.

Wat wij in het leven niet kunnen controleren, leert ons het meest over hoe los te laten.

Soms is er zoveel te voelen, maar zo weinig om te kunnen zeggen.

Tekst om medeleven te tonen aan nabestaanden

Ook om medeleven te betuigen aan familie, vrienden of kennissen die een dierbare verloren hebben willen we graag met steunende, troostende woorden laten weten dat we met hen meevoelen en meeleven. Het vinden van de juiste woorden daarvoor is misschien nog moeilijker, je wil geen clichés gebruiken om te laten weten dat je hun pijn wil verzachten en hen je steun betuigt. Je wil je emoties duidelijk maken, en datgene waar eigenlijk geen woorden voor zijn, onder woorden brengen. Ook hiervoor hebben we enkele teksten bij elkaar gezet waaruit u de juiste kunt kiezen, die voor u de lading dekt. Tegenwoordig zijn er ook mooie kaarten, die voor zich spreken. En soms is het voldoende om te laten weten dat er geen woorden voor te vinden zijn…

» Bekijk TOLAD in de webshop
foto-afscheidsteksten-overlijden