was successfully added to your cart.

Winkelmand

V oor het eerst wordt dit jaar met de start van de herfst aandacht geschonken aan VERGANKELIJKHEIDSDAG.

Op zondag 22 en maandag 23 september wordt op verschillende plaatsen in Nederland door TOLAD in samenwerking met uitvaartondernemers, ritueelbegeleiders én een wandelcoach aandacht geschonken aan de eerste VERGANKELIJKHEIDSDAG.

Stilstaan bij onze sterfelijkheid
Op deze dag (of een dag van het voorafgaande weekend) geven de diverse ondernemers elk op hun eigen wijze invulling aan dit thema. Één ding hebben ze gemeen: de TOLAD. Deze is bedoeld om te wandelen en bij uitstek geschikt om al wandelend stil te staan bij leven en dood. Meestal doen we dat na overlijden van een dierbare, om de as te verstrooien. Nu doen we dat bij leven om bijvoorbeeld alles rondom dood en leven op een fijne manier bespreekbaar te maken.

Verschillende ‘opstapplekken’
De plaatsen waar ondernemers deelnemen aan deze actie zijn: Almere (op 2 plekken), Arnhem, Elst, Nunspeet, Wassenaar.
Mocht u, als ondernemer, ook graag mee willen doen…. meldt u dan nog snel aan via info@tolad-one.com, dan is dat zó geregeld.

Moet ik me aanmelden om mee te kunnen doen?
U kunt deelnemen aan een TOLAD-wandeling door zich aan te melden bij de ondernemer van uw keuze. Die ondernemers zijn:
* Tryas wandelcoach Petra Holla – Almere; maandag 23 september vanaf 10.00 elk uur tm 16.00 uur. Aanmelden middels een e-mail naar petra@tryas.nl en aangeven welk tijdstip u verkiest.

*Funeral Planner Veluwe – Nunspeet; maandag 23 september om 14.00 uur. Op deze dag lopen we samen en staan stil bij leven en dood. Een goed gesprek, dierbare herinneringen. Wandeling geschikt voor iedereen, ook kinderen (rolstoel pad). Verzamelen bij parkeerplaats Transferium Nunspeet Aanmelding graag (niet verplicht) via info@funeralplannerveluwe.nl of 06 1334 1257 (bellen of whatsapp)

* Siska Caneel Uitvaartverzorging – Arnhem; zondag 22 september. Vertrek om 11.00 uur vanaf de watermolen aan de Zypendaalseweg. Aanmelden kan (niet verplicht) middels een e-mail naar info@caneeluitvaarten.nl

*Maestro Uitvaarders – Wassenaar; maandag 23 september van 19.00 – 21.00 uur. Wandeling en workshop. Aanmelden via info@maestro-uitvaarders.nl

*Purper Uitvaartzorg – Almere Haven (bos); zondag 22 september 10.00 uur vanaf Grasmeent 79 (ongeveer een uurtje). Aanmelden via e-mail aan marianne@uitvaartflevoland.nl Bij terugkomst een kop koffie of thee met koekje.

* Ingrid Berns Uitvaart- & Nazorg – Elst (Gld)
Zondag 22 september, vertrek wandeling nog nader te bepalen om 11.00 uur. Bij terugkomst steken we in Dorpshuis De Oude School kaarsjes aan en drinken we daar samen een kop koffie of thee met iets lekkers. Aanmelden graag (niet verplicht) via e-mail aan:  info@ingridbernsuitvaartzorg.nl

Voor meer informatie 
Op de Facebook-pagina van TOLAD (https://www.facebook.com/toladrituals/notifications ) vindt u meer informatie over Vergankelijkheidsdag.
Op de FB-pagina en/of website van de deelnemers wordt u uitgebreid geïnformeerd over hun invulling.

H et is iets wat we liever niet meemaken, maar helaas hoort het bij het leven. Soms moeten we afscheid nemen van mensen die we liefhebben en die veel voor ons betekenen. Er komt een moment waarop je dit verlies een plekje moet geven. Ieder doet dat op een eigen manier.

Na een uitvaart is het nog niet klaar
Vaak wordt er gedacht dat de rollercoaster na de uitvaart stopt. Het verwerken van het verlies van een dierbare kost echter tijd en wordt niet met de uitvaart afgesloten. Het verliezen van een dierbare kan zoveel losmaken. Na de crematie krijgt de nabestaande de urn met de as. Soms is het vooraf al duidelijk hoe je de as zult gaan verstrooien omdat de overledene dat heeft aangegeven. In veel gevallen blijft de as een lange periode thuis, vaak op de kast, staan.

Wat doe je met de as?
Afscheid nemen doe je vaak stap voor stap. Het uitstrooien van de as is een van die stappen. Hoe de verstrooiing plaats gaat vinden, wordt vaak met de gehele familie besproken en is iets waar je goed over nadenkt. Wat is een mooie locatie om de as uit te strooien? Wordt de as op één locatie verstrooid of kiezen we meerdere locaties? Dat zijn belangrijke vragen in deze fase van het rouwproces.

Een mooie afscheidswandeling
In steeds meer gevallen wordt er gekozen voor een afscheidswandeling. Deze kan zo persoonlijk gemaakt worden als voor ieders verwerking nodig is. Het verstrooien van de as tijdens een wandeling is niet zo gemakkelijk. Kent u bijvoorbeeld de manier van een plastic tas met een gat in de bodem…? Op deze manier laat je een vreemd spoor achter. Je wilt ook liever niet dat de as op je kleding waait en een hele berg as in het landschap wordt vaak als storend ervaren. Hoe voorkom je dit?

Kies voor de TOLAD-one
Wil je op een respectvolle manier de as van je dierbare verstrooien, dan kun je de TOLAD-one te gebruiken. De TOLAD-one draagt bij aan een mooi afscheid, waarbij je de as in kleine dotjes kunt verspreiden over de hele wandeling. Een ideale oplossing waarbij niet moeilijk gedaan hoeft te worden met de as maar waardoor er wel een heel persoonlijk en fijn afscheid is.

Stap voor stap.

Afscheid nemen.

Totem Of Life And Death.

Laat een bericht achter