was successfully added to your cart.

Winkelmand

H et is iets wat we liever niet meemaken, maar helaas hoort het bij het leven. Soms moeten we afscheid nemen van mensen die we liefhebben en die veel voor ons betekenen. Er komt een moment waarop je dit verlies een plekje moet geven. Ieder doet dat op een eigen manier.

Na een uitvaart is het nog niet klaar
Vaak wordt er gedacht dat de rollercoaster na de uitvaart stopt. Het verwerken van het verlies van een dierbare kost echter tijd en wordt niet met de uitvaart afgesloten. Het verliezen van een dierbare kan zoveel losmaken. Na de crematie krijgt de nabestaande de urn met de as. Soms is het vooraf al duidelijk hoe je de as zult gaan verstrooien omdat de overledene dat heeft aangegeven. In veel gevallen blijft de as een lange periode thuis, vaak op de kast, staan.

Wat doe je met de as?
Afscheid nemen doe je vaak stap voor stap. Het uitstrooien van de as is een van die stappen. Hoe de verstrooiing plaats gaat vinden, wordt vaak met de gehele familie besproken en is iets waar je goed over nadenkt. Wat is een mooie locatie om de as uit te strooien? Wordt de as op één locatie verstrooid of kiezen we meerdere locaties? Dat zijn belangrijke vragen in deze fase van het rouwproces.

Een mooie afscheidswandeling
In steeds meer gevallen wordt er gekozen voor een afscheidswandeling. Deze kan zo persoonlijk gemaakt worden als voor ieders verwerking nodig is. Het verstrooien van de as tijdens een wandeling is niet zo gemakkelijk. Kent u bijvoorbeeld de manier van een plastic tas met een gat in de bodem…? Op deze manier laat je een vreemd spoor achter. Je wilt ook liever niet dat de as op je kleding waait en een hele berg as in het landschap wordt vaak als storend ervaren. Hoe voorkom je dit?

Kies voor de TOLAD-one
Wil je op een respectvolle manier de as van je dierbare verstrooien, dan kun je de TOLAD-one te gebruiken. De TOLAD-one draagt bij aan een mooi afscheid, waarbij je de as in kleine dotjes kunt verspreiden over de hele wandeling. Een ideale oplossing waarbij niet moeilijk gedaan hoeft te worden met de as maar waardoor er wel een heel persoonlijk en fijn afscheid is.

Wat doe je met de as?

Een mooie afscheidswandeling.

Op een respectvolle manier as verstrooien.

Laat een bericht achter