Een heel fijne ervaring beleefden de broers Ten Hove met het uitstrooien van de as van hun vader langs het A.G. Wildervanckkanaal en het afwateringskanaaltje in Pekela.
Zoals veel mensen wilden ze graag een certificaat bij hun TOLAD, om er verzekerd van te zijn dat het geen problemen zou opleveren en om niet onaangenaam verrast te worden tijdens het verstrooien. De datum van verstrooien lag al vast toen de TOLAD aangeschaft werd, en in de APV was al overduidelijk dat het daar mocht.
H un vader had zijn hele leven in die omgeving gewoond, vandaar dat er voor hen geen twijfel mogelijk was over waar de as verstrooid moest worden. De TOLAD was voor de broers het ideale middel om te verstrooien, het leegschudden van een asbus leek hen heel lastig, om nog maar niet te spreken over het feit dat de as door de wind een ongewenste kant op kan waaien. Een anoniem strooiveld was voor hen ook geen optie, ze waren dus erg blij de TOLAD te vinden op internet.
‘Het voelt zo goed om de as te verstrooien in het gebied waar onze vader altijd geleefd heeft, en zoveel mooier om het niet op één plek te hoeven doen maar over verschillende paden waar hij bij leven geweest is. En hoe mooi is het dat we dezelfde wandeling nog vaker kunnen gaan maken…’
A an de eigenaar van het crematorium, waar hun vader is gecremeerd, hebben de broers gevraagd of die de TOLAD ook kende. En dát vinden wij, van TOLAD, dan weer heel bijzonder, en geweldig dat crematorium Oost-Groningen meteen een set TOLADs aangeschaft heeft zodat ook zij nabestaanden van deze manier van as verstrooien op de hoogte kunnen brengen.
hoe weet ik of de as verstrooit mag worden op de plaats die ik wil?